شیرین پلو – برای 6 تا 8 نفر

شیرین پلو – برای 6 تا 8 نفر
جولای 10, 2020 admin

مواد لازم

  • برنج: یک کیلو
  • مرغ: یک عدد (در حدود یک و نیم کیلو)
  • خلال بادام: 100 گرم
  • خلال پسته: 50 گرم
  • خلال نارنج یا پرتقال: 3 تا 4 پیمانه (نیم کیلو یا خلال خشک 100 گرم)
  • شکر: یک کیلو
  • زعفران ساییده: یک قاشق مربا خوری
  • روغن: 150 گرم

طرز تهیه:

خلال پرتقال یا نارنج را شب قبل 2تا 3بار در آب میجوشانیم داخل آب سرد میریزیم 2تا 3بار آب آن راعوض میکنیم تا تلخی آن گرفته شود خلال را در صافی میریزیم تا آب آن گرفته شود شکر را با 3لیوان آب کمی جوش میدهیم از صافی رد میکنیم خلال تلخی گرفته را داخل شربت میریزیم تا چند جوش بزند و مغز خلال، شیرین شود. برنج را شب قبل خیس میکنیم، مرغ را به دقت تمیز میکنیم و میشوییم با یک لیوان آب و کمی نمک و یک عدد پیاز میگذاریم بپزد بطوریکه بعد از پختن، نصف لیوان آب داشته باشد بعد آب مرغ را صاف میکنیم با دو سه قاشق روغن و یک ملاقه از شربت حلال مخلوط میکنیم زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم و داخل آب مرغ میریزیم. مرغ را قطعه قطعه میکنیم استخوانهای آن را میگیریم برنج را آبکش میکنیم ته دیگ را دوسه قاشق روغن و نصف لیوان آب میریزیم نصف از برنج داخل آبکش را داخل دیگ میریزیم خلال را از داخل شربت بیرون میآوریم روی برنج میریزیم و نصف از خلال بادام را میشوییم روی خلال پرتقال یا نارنج میریزیم دوسه کفگیر از برنج را روی خلالها میپاشیم قطات مرغ را روی برنج قرار میدهیم و بقیه برنج راروی مرغ میریزیم برنج را روی آتش میگذاریم در آن را میبندیم وقتی در برنج عرق کرد آب مرغ را با کمی شربت و زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری روغنی که مخلوط کرده ایم روی سطح برنج میدهیم و برنج را در فر یا روی آتش دم میکنیم موقع کشیدن دو سه کفگیر از برنج را با خلال پسته و کمی زعفران ساییده و بقیه خلال بادام و پرتقال مخلوط میکنیم پلو و مرغ را که کشیدیم این مواد را روی دیس میدهیم و روی پلو را کمی روغن، داغ کرده میدهیم