دلمه کلم برگ

دلمه کلم برگ
جولای 10, 2020 admin

مواد لازم

  • کلم برگ: یک عدد در حد 2 کلیو
  • گوشت چرخ کرده: 750 گرم
  • سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، گشنیز، ترخان): نیم کیلو
  • پیاز متوسط: 3 تا 4 عدد
  • روغن: 150 گرم
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
  • سس گوجه فرنگی: یک پیمانه
  • خامه: 100 گرم
  • شکر: یک قاشق سوپ خوری
  • آب لیمو: 2 تا 3 قاشق سوپ خوری
  • آب گوشت: یک لیوان
  • نمک و فلفل: به مقدار کافی
  • جوز هندی و زنجبیل: در صورت تمایل

طرز تهیه:

پیاز را خرد و با 3تا 4قاشق سوپخوری روغن سرخ میکنیم تا طلایی رنگ شود بعد گوشت را داخل پیاز میریزیم و بهم میزنیم تا کمی سرخ گردد و آب گوشت هم کشیده شود آنگاه رب گوجه فرنگی را در 2لیوان آب حل میکنیم و داخل گوشت میریزیم کمی نمک وفلفل بعد آبلیمو وشکر به آن اضافه میکنیم میزنیم ومیگذاریم گوشت آهسته بجوشد و آبش کشیده شود سپس سبزی را تمیز کرده میشوییم خرد میکنیم و با یکی دو قاشق روغن کمی سرخ میکنیم و مایه گوشت را از روی آتش برمیداریم وسبزی را با گوشت مخلوط میکنیم (درصورت تمایل زرشک یا تخم مرغ پخته شده رنده شده یا یک پیمانه برنج ابکش شده به مواد اضافه میکنیم .)برگهای کلم رابا آب نمک یکی دو جوش میدهیم تا برگها نرم شود بعد برگهای بزرگ را دولا میکنیم و برگهای کوچک را دو تا دوتا داخل هم قرار میدهیم و از مایه دلمه یک قاشق سوپخوری داخل برگ میریزیم وآنرا مانند بقچه محکم میبندیم درون ظرف کنار هم میچینیم داخل ظرف کمی آبگوشت و روغن و نمک و 2قاشق رب گوجه فرنگی میریزیم وبا حرارت ملایم میپزیم تا آب دلمه کاملا کشیده شود. بعد از پخته شدن دلمه ها انها را درون ظرف میکشیم و در صورت تمایل روی آن سس گوجه فرنگی مخلوط با خامه میدهیم