ته چین – برای 6 تا 8 نفر

ته چین – برای 6 تا 8 نفر
جولای 10, 2020 admin

مواد لازم

  • برنج: یک کیلو
  • گوشت بره (یا یک عدد مرغ پاک کرده در حدود یک و نیم کیل): 2 کیلو
  • ماست کیسه: یک کیلو
  • زعفران ساییده: 2 قاشق مربا خوری
  • روغن: 250 گرم
  • تخم مرغ: 5 تا 6 عدد

طرز تهیه:

مرغ یا گوشت بره را میپزیم بطوری که بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد استخوانهای مرغ یا بره را میگیریم زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم ماست را بهم میزنیم نصف از زعفران ساییده حل شده در آب جوش را با کمی نمک روفلفل وسه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست میریزیم و بهم میزنیم و گوشت مرغ یا بره را در ماست میخوابانیم (بهتر است گوشت را روز یا شب قبل در ماست بخوابانیم )پلو را آبکش میکنیم ته یک ظرف نسوز یا دیگ را دو سه عدد زرده تخم مرغ نصف از روغن و یکی دو ملاقه از ماستی که گوشت در ان خوابانده ایم در آن میریزیم و دوسه کفگیر برنج در این مایه میریزیم ومایه را درته ظرف با پشت قاشق صاف میکنیم مقداری گوشت روی برنج میچینیم و مقداری برنج روی آن میریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را میپوشانیم و با قاشق برنج را کمی فشار میدهیم که بهم بچسبد آب مرغ را با بقیه زعفران وسه چهار قاشق سوپخوری روغن آب کرده و بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده مخلوط میکنیم این مایه را روی سطح برنج میدهیم در ظرف را میبندیم و ظرف را درفر یا روی آتش قرار میدهیم بمدت یکساعت ونیم تا دو ساعت میگذاریم دم بکشد (حرارت فر 350درجه فارنهایت)توضیح اینکه هر قدر حرارت ملایم ومدت طبخ طولانی تر باشد ته دیگ ته چین کلفت تر مشود وموقع کشیدن کمی روغن داغ کرده روی ته چین میدهیم ته چین را در صورتی که در ظرف نسوز آماده کردیم ممکن است بطور قالبی در دیس برگردانیم ودر صورتی که در دیگ مسی تهیه نمودیم دیگ را از روی آتش بر میداریم و در ظرف آب سردی قرار میدهیم تا کمی سرد شود و موقعکشیدن بطوری که گوشت و برنج از هم جدا نشود تکه تکه با کفگیر در دیس میکشیم و دقت میکنیم ته دیگ آن با مقداری گوشت و برنج از دیگ جدا شود واین ته دیگ را روی دیس پلو میچینیم