شله زرد

شله زرد
جولای 11, 2020 admin

مواد لازم

  • برنج: یک کیلو
  • شکر: 2 تا 2/250 کیلو
  • روغن: 150 گرم (یک پیمانه)
  • زعفران ساییده: یک و نیم مثقال
  • گلاب: یک پیمانه
  • خلال بادام: 150 گرم
  • خلال پسته: 50 گرم
  • دارچین: 2 تا 3 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه:

برنج را پیمانه میکنیم 6تا 7برابر آن آب در نظر میگیریم (میزان آب به نوع برنج بستگی دارد بعضی از برنجها برای پخت به آب کمتری احتیاج دارن)بعد برنج را چندین بار میشوییم تا آب برنج کاملا زلال بشود بعد برنج را داخل آب ریخته روی آتش میگذاریم تا جوش بیایید گاهی کف برنج رامیگیریم، وقتی برنج مغز پخت شد شکر را تمیز میکنیم وداخل برنجمیریزیم ومرتی بهم میزنیم تا شله زرد کاملا جا بیافتد، در صورتیکه شله زرد سفت بود یک تا دو پیمانه آب گرم اضافه میکنیم بعد زعفران را در کمی آب جوش حل کرده وداخل شله زرد میریزیم سپس روغن راداغ کرده وصاف میکنیم و به شله زرد اضافه میکنیم آنگاه کمی از بادام را کنار گذاشته بقیه بادام را میشوییم و به شله زرد اضافه میکنیم وگلاب را هم اضافه میکنیم وشله زرد را هم میزنیم تا تمام مواد خوب با هم مخلوط شوند بعد در شله زرد را میبندیم در صورت داشتن فر شله زرد را کف فر میگذاریم تا با حرارت ملایم نیم ساعت بماند در صورتیکه شله زرد را روی آتش آماده میکنیم ممکی است کمی آتش روی در بریزیم این عمل باعث میشود شله زرد آب نیاندازد سپس دیگ را زمین گذاشته شله زرد را درونظرف ریخته روی ان را با خلال پسته وبادام تزیین میکنیم