باقلوا

باقلوا
جولای 11, 2020 admin

مواد لازم

  • بادام پوست گرفته و چرخ کرده: نیم کیلو
  • خاک قند: 250 گرم
  • هل کوبیده و الک کرده نرم: یک قاشق سوپ خوری سر خالی

برای لواش باقلوا:

  • زرده تخم مرغ: 2 عدد
  • شیر: 1 استکان (نصف پیمانه)
  • روغن آب کرده: 2 قاشق سوپ خوری
  • آرد به مقداری که مایع خمیر شود و به دست نچسبد: در حدود 150 تا 200 گرم
  • بکینگ پودر: نصف قاشق مربا خوری

برای شربت باقلوا:

  • شکر: نیم کیلو
  • آب: یک و نیم پیمانه
  • گلاب: نصف پیمانه

طرز تهیه:

اول خمیر لواش باقلوا را بطریق ذیل آماده میکنیم:شیر وبیکینگ پادر و روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط میکنیم وکم کم آرد میریزیم ومرتب بهم میزنیم تا مایه خمیر شده بدست نچسبد و زیاد هم سفت نشود، بعد خمیر را مالش میدهیم و میگذاریم دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند سپس مایه بادام وقند وهل کوبیده را مخلوط میکنیم آنگاه روی میز را کمی آرد میپاشیم (باقلوا را میتوان در سینی ویا در جعبه های کوچک نیم کیلویی ویا یک کیلویی تهیه کردالبته خیلی راحت تر است که باقلوا را در جعبه تهیه نماییم)در صورت تهیه در جعبه از خمیر گلواه ای به اندازه یک گردو بر میداریم روی میز را کمی آرد میپاشیم وخمیر را با وردنه نازک تا حدیکه ممکن است باز میکنیم و دقت میکنیم به آن فرم جعبه را بدهیم با برس مخصوص ارد روی جعبه را پاک مینماییم جعبه را روی لواش قرار میدهیم لواش را بحدی که تقریبا اطرافش نیم سانت از جعبه بزرگتر شود میبریم و این لواش را در جعبه میاندازیم و بهمین طریق داخل جعبه را میتوان 2تا 3ورقه لواش انداخت، بعد جعبه را با مایه بادام وقند آماده شده پر میکنیم و با پشت قاشق مایه را فشار میدهیم تا کاملا سفت و صاف شود کمی گلاب با دست روی بادام و قند میپاشیم و دو تا چهار ورق لواش بطریق فوق روی جعبه میاندازیم و باقلوا را با کارد بصورت لوزی یا چهار گوش میبریم، بعد 150گرم روغن آب کرده جرم گرفته را داغ میکنیم و بتناسب روی جعبه ها میدهیم و جعبه ها را داخل سینی فر میچینیم و سینی را روی پنجره اول فر بطرف پایین با حرارت300درجه میگذاریم تایک ربع الی 20دقیقه بماند، بعد سینی را روی پنجره آخر فر بطرف بالا میگذاریم تا یکربع بماند و روی باقلوا کمی طلاییرنگ شود سینی را بیرون میآوریم کمی که سرد شد روی جعبه ها را بتناسب از شربت آماده شده میریزیم(شربت باقلوا را یک مرتبه روی باقلوا نمیدهیم بهتر است شربت را بدفعات روی باقلوا داد تا باقلوا زیاد خمیر نشود).


طرز تهیه شربت باقلوا:

شکر را با آب مخلوط میکنیم وروی آتش میگذاریم تا جوش بیاید وکمی غلیظ شود گلاب را میریزیم چند جوش که زد شربت را از صافی رد میکنیم.
در صورتیکه باقلوا مدتی ماند وخشک شد کمی شربت رقیق و گرم روی باقلوا میدهیم.
در صورتیکه باقلوا را در سینی تهیه کردیم باید لواش را بزرگ به اندازه سینی باز کرده بطریق فوق
عمل نمود.


باقلوای پسته:

مثل باقلوای بادام تهیه میشود بجای نیم کیلو بادام نیم کیلو پسته سبز پوست گرفته چرخ کرده مصرف میشود.(پسته را باید از پوست دوم درآورد بعد وزن نمود)