آلبالو پلو – برای 6 تا 8 نفر

آلبالو پلو – برای 6 تا 8 نفر
جولای 10, 2020 admin

مواد لازم

  • برنج: یک کیلو
  • آلبالو: دو کیلو
  • شکر: دو کیلو
  • مرغ تمیز کرده (یک عدد): حدود یک و نیم کیلو یا 2 کیلو گوشت بره
  • روغن: 200 گرم
  • زعفران ساییده: یک قاشق مربا خوری
  • خلال پسته و بادام: از هر کدام 50 گرم

طرز تهیه:

برنج را خیس کرده هسته آلبالو را میگیریم شکر را روی آلبالو میریزیم ظرف آلبالو را (که بهتر است لعابی باشد) روی آتش میگذاریم تا جوش بیاید بطوری که بعد از جوش آمدن یک ربع تا 20دقیقه تقریباً روی آتش بماند تا شربت کمی غلیظ شود. (برای آلبالوی لای پلو لازم نیست شربت به مرحله قوام آمده برسد) مربا را از روی آتش برمیداریم و میگذاریم کاملاً سرد شود ( بهتر است مربا را یک شب قبل آماده کنیم) مرغ یا گوشت بره تمیز کرده را با یکی دو عدد پیاز و مقداری آب و
کمی نمک میگذاریم بپزد بطوری که بعد از پخت نصف لیوان آب داشته باشد مرغ را تکه میکنیم و استخوانهای سینه و ران آن را میگیریم و برنج را آبکش میکنیم و آلبالو را از شربت در میآوریم شربت زیادی مربا را چند جوش میدهیم تا قوام بیاید و به مصرف شربت آلبالو میرسانیم 3تا 4قاشق سوپخوری روغن را با نصف لیوان آب جوش ته دیگ میریزیم نصف از برنج توی آبکش را در دیگ میریزیم سه چهار قاشق از مربا را کنار میگذاریم (این مربا به مصرف تزیین روی دیس میرسد) بقیه
آلبالوی از شربت خارج کرده را روی سطح برنج میریزیم نصف از بقیه برنج را روی آلبالو میریزیم و مرغ یا گوشت بره را روی آن قرار میدهیم و بابقیه برنج روی آن را میپوشانیم اطراف برنج را به شکل مخروط بالا میآوریم و خلال بادام را میشوییم یک گوشه دیگ میریزیم و روی آن را با برنج میپوشانیم و دیگ را روی آتش میگذاریم در آن را میبندیم تا عرق بکند آب مرغ یا بره را از صاف ی رد میکنیم با 4تا 5قاشق سوپخوری روغن آب کرده و یک ملاقه شربت آلبالو مخلوط مینماییم و روی سطح برنج میدهیم و پلو را در فر یا روی آتش دم میکنیم در صورت دم کردن در فر یک ساعت و ربع تا یک ساعت و نیم با حرارت 300درجه باید برنج دم بکشد و در صورت دم کردن روی آتش حرارت زیر باید ملایم باشد چون ته دیگ آلبالو پلو زود میسوزد.در کشیدن آلبالوپلو باید دقت و سلیقه بکار برد. یکی دو کفگیر از روی برنج را برمیداریم با کمی زعفران ساییده حل شده در آب جوش و یک ملاقه شربت آلبالو مخلوط میکنیم خلال پسته را میشوییم خلال بادام را با کفگیر از دیگ خارج میکنیم و این دو خلال را با برنج زعفرانی مخلوط مینماییم و برای روی دیس آنها را کنار میگذاریم قطعات گوش را از دیگ خارج میکنیم و پلو را در دیگ مخلوط میکنیم و در دیس میکشیم قطعات گوش را روی آن میچینیم مربایی که کنار گاشته ایم با برنج زعفرانی مخلوط با خلال بادام و پسته روی دیس میدهیم و کمی روغن داغ کرده یا کره آب کرده روی دیس میدهیم